2023-09-14
系ig见到好似几吸引,咁岩黎开炮台山就去试下。今日系平日(星期四),下昼2点几已经排哂队,可能撞正下午茶时段,好彩唔算等好耐。去到见有2条队,首先要系近“xx叉烧“个边排,排队其间伙记会问你食咩,未谂到都可以睇多阵menu先。排一阵,伙记就会安排你排去对面,之后等安排入座。[个人觉得分2条队,可能对于第一次黎既食客有d混乱,因为都冇指示牌之类,我都系问排队前一位食客先知。但2条短既队又确实冇咁塞死条街或挡住隔离餐厅门口,所以觉得冇咩问题。本身online见到系推介菠萝包,但排队听到好多人order焗饭,所以又心大心细,叫左个下午茶L餐,葱油鸡脾意粉($42)。下午茶黎讲,份量都好足,感觉比较接近午餐,好够食。虽然门外已经落左单,但坐底后都等左一阵,食物系热辣辣既,唔系整定再等人入座。意粉冇咩特别,但个葱油同鸡脾都几好食,个鸡脾炸完都冇话好dry/干/柴。餐饮叫左冻奶茶少甜(冻饮+$3),正正常常,都有茶味既。p.s.同对面搭台既姨姨倾左几句,佢原来都系朋友介绍先过黎食,系九龙特登过黎食,已经食左2年。佢推介炸鱼柳/牛脷🙈等我下次有缘再黎既时候试下先。环境:目测都干净,座位空间都ok,但
环境:目测都干净,座位空间都ok,但台与台之间未算太阔落。
员工:勤力。坐底会比张纸巾食客先。之后一路食见有食客落单要水要餐具,员工都即刻帮。最重要食完都冇催食客走👍🏻
食物款式:我见是日午餐得4款,唔算多。但下午茶有A至M餐10几款🤣👍🏻
性价比:4/5
感想:一间餐厅除左食物既味道,重要既系人情味。