2019-05-27 424 浏览
想食韩国菜又吾一定要出到去尖沙咀嘅🙆‍♀️荃湾路德围嘅呢间「韩阁」就系一个平。靓。正嘅选择啦~对于住喺新界区嘅我来讲,真系既方便又快捷🤣.「韩阁」嘅装修设计贯彻韩式Fashion style,以红砖墙作为特色,天花挂满一个个嘅玻璃樽灯饰,仲有唔少打卡位添~唔怪得知吸引左唔少文青✨ 店内空间不大,但可以容纳嘅人数却不少,好似真系置身于韩国平民小店中,热闹非常🥰.Menu上嘅款式多样化,而且图文并茂,价钱仲好亲民添👍.蟹三式石锅饭+碎紫菜 ($72+$8)每次食韩国菜,我必定会叫一个石锅饭,今次当然吾会例外🤣 蟹三式包括左松叶蟹肉,韩国蟹膏酱同蟹籽,铺满系石锅饭上,仲有红萝卜丝同菠菜,放入附送嘅泡菜同芽菜,再同韩国辣椒酱拌匀,一个超级好味嘅石锅饭就完成啦😍 好食嘅石锅饭一定要有两点,一系配料多,二系饭焦香。拌匀后嘅石锅饭,啖啖都充满着蟹味,一丝丝嘅蟹肉增添口感,仲有蟹籽令卖相更加分,饭嘅微焦令每啖更香口,真系色香味俱全呀🥰.饺子粉丝锅 ($68)足料超值之选-饺子粉丝锅👍 三款大大只饺 子,牛排饺,泡菜饺同猪肉粉丝饺,仲有大量嘅韩国粉丝,蛋丝,嫩豆腐,小白菜,同海带~ 小火锅不断Keep住热

Menu上嘅款式多样化,而且图文并茂,价钱仲好亲民添👍

蟹三式石锅饭+碎紫菜 ($72+$8)
蟹三式石锅饭+碎紫菜
蟹三式石锅饭
蟹三式石锅饭

饺子粉丝锅 ($68)
足料超值之选-饺子粉丝锅👍 三款大大只饺 子,牛排饺,泡菜饺同猪肉粉丝饺,仲有大量嘅韩国粉丝,蛋丝,嫩豆腐,小白菜,同海带~ 小火锅不断Keep住热度,食到落尾都仲系暖昱昱☺️
饺子粉丝锅

泡菜猪肉芝士手卷 ($46)
推荐之选-泡菜猪肉芝士手卷💕 一碟大约有成10块韩国卷,而每卷馅料坚系爆多‼️馅料占左饭卷嘅九成,有腌猪肉片,芝士砖,腌萝卜,蛋砖同青瓜条,饭粒软硬适中,食落口感丰富,仲有浓郁芝士香,好正😍
泡菜猪肉芝士手卷

猪肉粉丝饺拼紫菜粉丝卷 ($48)
虽然两者都非常好味,既脆又香,但硬要我选一个最好味嘅话,我会拣紫菜粉丝卷🤣 吾好睇少呢个粉丝卷,入口松脆带有紫菜香,里面装住满满嘅粉丝,口感卖相一流🥰
猪肉粉丝饺拼紫菜粉丝卷

杂锦鱼膏汤。小碗 ($28)
细细一碗,但里面都成三块鱼膏片架👍
杂锦鱼膏汤

橙汁菠萝梳打 ($22)
酸酸甜甜,又解渴又开胃🍊🍍
橙汁菠萝梳打

芒果金柚沙冰 ($48)
系咁热嘅天气之下,呢杯真系好味又透心凉💕味道似沙冰版嘅杨枝甘露😂
芒果金柚沙冰

2019-05-26