2017-12-08
今日同妈咪行过大埔旧墟,见肚饿,两个就入咗嚟呢间算系新开的正宗生煎包店试下😏😏。睇下个午市餐牌,价钱好抵下💪🏼👍🏻👍🏻,$35-45左右,已经有两款食物连饮品,我地两个大食积忍唔住见咁平,叫到成枱都系𩠌🤣🤣!差d张枱摆都摆唔落😂😂😆😆呢间小店好细间,小店格局,但菜式都算得上包罗万有,同一般上海小馆嘅沪式菜都有齐,呢个系估唔到!👏🏻👏🏻入返正题,食物叫咗:糖醋排骨菜饭🐷 🍚+ 凉拌青瓜套餐:$36+$12糖醋排骨系用一字排嚟做🐖🐖👍🏻💪🏼,有四件,肥瘦匀称,煮得淋身,带点酸酸甜甜😋,好开胃,配上健康的菜饭,一流嘅配搭🎉🎉凉拌青瓜小食🥒🥒🥒,呢个小食几辣下⋯不过略微青瓜有点草醒味🍃🍀☘️,但个酱油系唔错,够刺激味蕾!🔥🔥韭菜猪肉水饺汤面 🍜🍜+ 小笼包🐷🐷(四只):$32+$22韭菜猪肉水饺汤面有成六只咁多,只系食水饺都够饱了!韭菜猪肉馅够足料,啖啖肉🤤😋,$32呢个价钱好鬼抵食!加少少辣椒酱调味🤤,正,面质唔会过淋,唔错!嚟到小笼包💨💨,一笼四只,一上枱已经闻到香喷喷!忍唔住趁热食,一咬开,d 肉汤就爆哂出嚟💦💦,好夸张,皮算薄身,睇下张相就知,有图有真相!我可以说,呢个$22(4只)小笼
入返正题,食物叫咗:
糖醋排骨菜饭🐷 🍚+ 凉拌青瓜套餐:$36+$12
嚟到小笼包💨💨,一笼四只,一上枱已经闻到香喷喷!忍唔住趁热食,一咬开,d 肉汤就爆哂出嚟💦💦,好夸张,皮算薄身,睇下张相就知,有图有真相!我可以说,呢个$22(4只)小笼包,绝对拍得住「霸X山庄」🤗😏🤗😏, 妈咪就极力推介呢个小笼包,竖起手指公赞好!👍🏻👍🏻👍🏻而抵食程度系100分💯💯💯💯
跟住当然要试吓呢度嘅招牌菜招牌生煎包😋😋 ,散叫唔跟餐$16/2个,如果套餐嘅话就系$14/2个。
我地晚叫咗两个嚟试吓,招牌生煎包有出炉时间,当我地食完晒所有嘢之后,刚好招牌生煎包出炉上枱!生煎包卖相胀卜卜,外皮烟韧,半肥瘦肉馅鲜浓,汤汁丰盛,果然系招牌菜😻,好食也!🤤🤤
😙😚
总括: 呢餐食得好满足,平靓正,平民化价钱,支持支持!妈咪话佢听日就要再嚟encore!!!哈哈🤣🤣🤣👏🏻👏🏻👏🏻
糖醋排骨菜饭套餐
韭菜猪肉饺子汤面