2023-04-22 1292 浏览
今日又做孤独的美食家,派左消费券午餐食豪少少,走黎牛知己食火锅,上网睇过有d午餐任食套餐几抵就黎试试。黎到睇下餐牌就同之前网上介绍既有唔同,以前系有料理再加饮品任饮同雪糕任食,而家转晒做火锅套餐。中午时间黎到都无乜客,计埋我都系4枱客左右,店内环境都算细,1个人都坐到张4人枱好舒服,服务员态度都唔错,主动开多部冷气俾我话凉d,值得赞。点左个韩式雪浓汤底,牛肉就一碟不是任食,但都有超过十小块,拣左牛肩肉比较有肉味,瘦得黎都有d油脂,用黎火锅就最好,雪浓汤底都几清甜,其他配料就自助任食,食几多拎几多不要浪费食物,配料都系d平价野,丸类得龙虾丸,贡丸同墨鱼丸,其他都系蔬菜类,想食主食有乌冬,公仔面同饭都有,不过个人意见个乌冬唔多好食。另外仲有汽水任饮,唔想饮汽水仲有椰水同乌龙茶,仲有啤酒tim,不过食完仲要开工就唔好饮酒啦。雪糕又系任食,不过今日得一只味咖啡味,食饱火锅食返杯雪糕结尾。整体黎讲cp值几高,几十蚊就可以食火锅同任饮饮品同甜品,虽然过配料唔系高质但一分钱一分货,够平民价,环境同服都唔错,可以返食。

,不过食完仲要开工就唔好饮酒啦