2018-02-11 154 浏览
见新一年当然买对新鞋过年,琴晚就同朋友去旺角行下;不知不觉已经到晚饭时段 朋友突然讲起上次间台湾菜好食又吾贵,我地就二话不说就去左"老街"了!老街果然有不少食客等紧位,相信食物质素一定有保证啊!红烧牛肉面:汤底十分浓郁,令到整碗面好惹味;面质爽口又弹牙,软硬适中,份量同样足够;重点既红烧牛肉好林身,而且吸入吾少汤汁,一咬落去 口中可以感受到汤和牛既味道,十分美味啊!推介~木鱼炸豆腐:依款食品系朋友必推介比我食,豆腐好大旧;经过炸既过程,豆腐外脆内软,外层口感十分香脆;上面有些少酱汁令豆腐味道不会单调!夜市小香肠:又是一样推介食品!小香肠好实肉,味道甜甜的;相信大人同小朋友一定系最爱!卤味切猪耳:如果大家中意食啲有咬口既野,就要试下猪耳啊!猪耳好入味,而且有口感得黎,又吾会太硬;仲带少少爽口!酥脆盐酥鸡:鸡粒不油腻,颜色是金黄色的,带有肉味;的确是台湾的味道。泡沫红茶(另加:椰果):大大杯,红茶香口;仲可以加自己中意既配料入去饮;果然不错!