2023-12-31
🌍廿一堂 (将军澳)今日放工去左呢间餐厅食野,餐厅好多人帮衬,排队落单,食物种类繁多,有边炉、丼饭、乌冬等,呢次我食左牛柳铁板烧,味道唔错!👍牛柳铁板烧:铁板热辣辣上盘,大大嚿的牛柳粒,份量十足,食落味道浓郁而且肉质嫩滑,所配置既灵魂汁味道甜甜地好特别,加埋洋葱一齐食好惹味。▫️杂锦虾天妇罗丼:虾天妇罗配上特制既柚子天妇罗汁,味道提升左。滑蛋饭亦煮得刚刚好,味道食落蛋香又滑溜,而且好大碗,天妇罗如炸得外脆内软更佳。▫️小食配料:拣咗芝麻手羽、帆立贝渍物品。帆立贝浸得好入味,柚子味会令到好鲜味,同埋好开胃,芝麻鸡翼外皮香脆。▫️菠萝梳打:菠萝肉打成蓉,饮落香甜可口,配上梳打好清爽好舒服的感觉。💵消费:250✨环境:7/10 🙋🏻♀️推介:6.9/10📍将军澳唐贤街19号天晋汇二期地下G08号
👍牛柳铁板烧:
▫️杂锦虾天妇罗丼: