2024-01-26 35 浏览
突然好想食台湾野!所以趁住老公今日放假,送完返学我哋就去撑枱脚🥳我地去到牛头角打卡able嘅地道台湾美食春禧小馆食个lunch~主食order左:❤️红烧𩨃心牛肉面(纯牛骨汤)纯牛骨汤底好入味👍🏻牛腱心厚切但做肉质非常软腍😋而阳春面(台湾面)煮得非常入味同埋弹牙。💛盐酥鸡粒卤肉饭 盐酥鸡粒系即叫即炸,非常干身松脆,味道咸香惹味🤤肥美猪肉配上香浓酱汁,非常好送饭!食台湾野一定要叫小食🥰🧡香炸甜不辣 其实系加左甜酱既鱼饼🍥甜甜地好味😋💜地瓜QQ球细细粒波波咁,一啖一粒👍🏻而且我佢有两只色吾同口味:紫地瓜同埋黄地瓜。外层酥脆内里软软甜甜,如果闪闪系度一定好钟意🥰饮品方面,怕冻嘅我一定会饮热嘅「桃胶桂圆红枣茶」又暖又滋补滋润!而且桃胶份量都好足料👍🏻老公就叫左芝士奶盖紫薯鲜奶,我试饮左几啖😆好香滑😋临走时先发现原来门口位有台湾直送嘅手信😍可以买返屋企,继续慢慢食!或者新年送礼都好岩🥰至于餐厅环境都系igable!户外嘅座位有霓虹灯墙可以打卡,而室内嘅座位就可以同花花墙打卡🌸🌺🌼

主食order左:
❤️红烧𩨃心牛肉面(纯牛骨汤)
红烧𩨃心牛肉面(纯牛骨汤)

💛盐酥鸡粒卤肉饭
盐酥鸡粒卤肉饭

食台湾野一定要叫小食🥰
🧡香炸甜不辣
其实系加左甜酱既鱼饼🍥甜甜地好味😋
香炸甜不辣

💜地瓜QQ球
地瓜QQ球

老公就叫左芝士奶盖紫薯鲜奶,我试饮左几啖😆好香滑😋
桃胶桂圆红枣茶  &  芝士奶盖紫薯鲜奶

红烧𩨃心牛肉面(纯牛骨汤)
盐酥鸡粒卤肉饭
香炸甜不辣