2019-11-18 1100 浏览
呢间餐厅好想试好耐,我第一次去嘅时候系平日佢已经满晒座无位,亦都证明呢间餐厅应该唔错,入边个侍应好好人好有礼貌叫我地下次去嘅时候记得订位,所以大家想试就记得要打电话去订位。我第二次系前一晚打电话订咗位先去,入到去间铺头好细间,切鱼生嘅位系开放式嘅,而啲位系围住切鱼生嘅位,即系话可以望住师傅去切鱼生,入面好干净好卫生。我哋两个人食晚巿,一个人叫咗一个海鲜鱼生饭,另一个人就叫咗八件寿司。海鲜丼 $148,好丰富,有甜虾三文鱼吞拿鱼茸带子三文鱼籽八爪鱼仲有蟹钳肉,啲鱼生食得出系好新鲜好鲜甜啲,吞拿鱼茸系入口即溶,咁既价钱咁既质素系物有所值。八件手握寿司$158,寿司大小啱啱好,唔会太大唔会太细,个鱼生师傅会根据唔同嘅鱼生去放唔同份量既芥末,啲鱼生一样好新鲜,同埋鱼生嘅厚度同饭嘅比例啱啱好。总结来讲,呢一间小店有专业嘅师傅,而且食材好新鲜又有素质,咁既价钱唔算太贵,值得一试。如果午巿嘅时候来食价钱会更加平。

2019-11-08