2022-10-01 58 浏览
朋友又带我试新野,超爱既我哋最钟意周围揾牛食😍哩间系佐敦既小店只系得几张枱,自助售卖机点菜付款的。都有唔同牛既部位选择,亦有网烧/石烧选择。😋封门柳 250g $218封门柳: 其实都等于牛柳,比较林,石烧可以自己控制生/熟既程度,封门柳油份比较多,所以都相对多油,所以石烧上既时候好多油弹出黎。外表好似好熟但其实里面仲系好juicy架,但牛味唔够出。😋牛肩 180g $118平时打边炉多数都叫手切手肩位置,我觉得比较好食。今次都叫左黎试下,份量冇封门柳咁多,但睇落都唔细旧,有肉汁,但都系牛味唔够出。😋套餐包埋白饭,沙律,餐汤。不过唔系任食果只。沙律: 都系新鲜既沙律菜+日式沙拉汁餐汤:罗宋汤,唔辣果只,偏甜日式口味白饭:日本米,日式饭我比较钟意加饭素,即系有d芝麻紫菜肉松就最好,所以我就问姐姐有冇,佢另外比一碗紫菜饭素比我,就窝心❤️以哩个平民价钱食哩个质素都算抵,唔洗加一。虽然店铺细细,但都有好几位靓女姐姐贴心招待,装修亦以白色为主,感觉好干净舒服。食完都唔会有太油烟味系身,证明通风做得唔错。除左牛,都仲有猪同鸡既选择,值得一试。⭐️⭐️⭐️(5星为满)52C Medium Rare (佐敦

😋封门柳 250g $218

😋牛肩 180g $118

😋套餐包埋白饭,沙律,餐汤。不过唔系任食果只。

沙律: 都系新鲜既沙律菜+日式沙拉汁

餐汤:罗宋汤,唔辣果只,偏甜日式口味

⭐️⭐️⭐️(5星为满)

52C Medium Rare (佐敦)
佐敦庙街269号华兴大厦地下

#饮饮食食 #食好西 #周围玩 #周围食 #介绍返 #餐厅推介 #美食 #香港美食 #佐敦美食 #香港打卡餐厅 #打卡 #香港特色餐厅推介 #吃货 #铁板 #yummy #hongkong #hongkongfoodie #hkfoodie #hkfoodblogger #dinner