2023-10-28
位于中环黄金地段都有咁超值嘅石烧餐厅,所有套餐都已包肉、饭、任饮靓汤、任食沙律同埋甜品🍮~🔸石烧扒餐 — 西冷(100g) + 一口牛(100g)一放旧扒上铁板,热石好够力烧到 jarjar声,啲油弹到周围都系,记住一定要带围裙啊💕!我系就咁放咗喺铁板上煎到熟晒,表面煎得好香脆但食落一啲都唔干,肉质嫩骨,一口牛仲正,入口即溶,简单加啲盐同黑椒已经好好食🥩!石烧扒餐仲会配一碗饭,可以拣日式咖哩饭、紫菜饭或白饭~PS如果食到咁上下铁板唔够热,可以叫店员换一块新铁板。至于是日靓汤就系椰子猪肉汤,饮落好清甜,忍唔住饮咗3碗,哈哈~🔸黑蒜油蓝青口配黑蒜油一定唔会唔好食,无论闻落定食落都好香!仲要系估唔到咁大兜,劲抵食呀!😍整体黎讲系中环呢个黄金地段,呢个价钱绝对系超值,唔使HK$400食到捧腹走!满满食堂📍中环皇后大道中58-60号振邦大厦地库
🔸石烧扒餐 — 西冷(100g) + 一口牛(100g)
🔸黑蒜油蓝青口
满满食堂