2015-05-18
又黎到中环,当然系拣和民食啦,价钱系中环黎讲真系平民价!我地等左大约5到10分钟就已经有位,真系比想象既黎得快,沿路行入去都会不断听到待应用日文嗌欢迎光临,果然系日本餐厅,总系会比到人好有礼貌既感觉。虽然餐牌上选择好多,但作为常客,我地会快手就嗌左个石锅鲑鱼亲子饭同埋石锅咖哩肉酱饭。例牌前菜都系类似韩式既粉丝,味道酸酸甜甜食完真系开胃。前菜都未食完正餐就上啦!先讲下石锅鲑鱼亲子饭,钟意食三文鱼饭既,依道菜就唔会令你失望啦,都系一般三文鱼饭既水平以上,但重点系,话明「亲子」,咁「子」呢?真系食完到揾唔到一粒鱼子啊!依道三文鱼饭,有沙律系面,比一般只有鼓油做酱汁既口感同味道都黎得更特别,加上系石锅我等左阵先捞所以都食到饭焦。之后系石锅咖哩肉酱饭,依个配搭都几特别,先系辣既咖哩同酸既肉酱食起黎味道比想像中配合,虽然蕃茄都占好多,但咖哩味并无因此而失色,总括都系中上。大家不妨试下!
我地等左大约5到10分钟就已经有位,真系比想象既黎得快,沿路行入去都会不断听到待应用日文嗌欢迎光临,果然系日本餐厅,总系会比到人好有礼貌既感觉。虽然餐牌上选择好多,但作为常客,我地会快手就嗌左个石锅鲑鱼亲子饭同埋石锅咖哩肉酱饭。 例牌前菜都系类似韩式既粉丝,味道酸酸甜甜食完真系开胃。前菜都未食完正餐就上啦! 先讲下石锅鲑鱼亲子饭,钟意食三文鱼饭既,依道菜就唔会令你失望啦,都系一般三文鱼饭既水平以上,但重点系,话明「亲子」,咁「子」呢?真系食完到揾唔到一粒鱼子啊!依道三文鱼饭,有沙律系面,比一般只有鼓油做酱汁既口感同味道都黎得更特别,加上系石锅我等左阵先捞所以都食到饭焦。 之后系石锅咖哩肉酱饭,依个配搭都几特别,先系辣既咖哩同酸既肉酱食起黎味道比想像中配合,虽然蕃茄都占好多,但咖哩味并无因此而失色,总括都系中上。 大家不妨试下!