2020-10-13
喺instagram见到唔少朋友推介呢一间位于长沙湾嘅扒房餐厅,话食品有质素而且好抵食,最近仲做紧优惠𠻹!就专登出九龙捉埋食肉兽老公嚟试吓。先讲食品质素,后面再讲价钱。我地点咗2份餐加一份小食,都非常有水准:首推芝士牛肉汉堡份量好多,细食啲嘅女仕真系未必食得哂。面包唔系传统汉堡包,而系好香口嘅洋葱包,面包仲洒上炸香咗嘅洋葱碎,劲惹味。中间的汉堡肉扒劲多汁,以Affco 牛柳、西冷和肉眼搅碎而成,质地好嫩,一啲都唔鞋;肥瘦恰到好处,唔会太多肥膏导致无咬口,亦唔会太瘦令块肉太干。讲真,我觉得比美国过江龙嘅Shxxe Shxxx更好食,如果睇埋价钱就真系赢9条街(价钱下面讲)吉列猪扒亦非常出色,切开中间猪肉嘅纹理仍然清晰可见,证明呢到嘅吉列猪扒唔系用雪到梅晒嘅劣质冰鲜猪。食落口果然同平时食嘅吉猪唔同,睇返餐牌原来猪柳系用上宫崎快乐猪,爽滑有嚼劲有肉香味。外层炸得好香脆,炸粉唔会太多厚,用扒房传统铁板上台,侍应姨姨会系你面前淋上酱汁,日式猪扒同港式酱汁配埋一齐食又几特别。值得一提系我拣咗蒜蓉汁,吉猪表面真系有一大pat蒜蓉,令成个酱汁鲜味加强,正!牛扒有4个级别,我地拣咗中间𠮶级嘅牛柳7成熟,
首推芝士牛肉汉堡
吉列猪扒
牛扒有4个级别,
吉列猪扒或牛扒都可以加$18跟餐, 餐有汤、热饮同面包。我地只系加咗一份,面包系传统扒房餐包,都几软熟,汤就略嫌唔够热。
一睇餐牌,哗!有冇搞错平到咁?😨
铁板什扒 $39😱
芝士牛肉汉堡 $24😱😱
吉列猪扒 $20
真系平得太过份了吧!
原来而家做紧半价优惠‼️侍应姐姐话我知优惠去到31/10咋!要食就趁快啦~
餐厅位置好方便,出地铁站行5分钟就揾到,留意返餐厅系一楼,楼下门牌都好显眼易揾。 店内环境宽敞大部份系卡位, 装修同旧式扒房餐厅近似,好有怀旧feel。想啖啖肉又想大件夹抵食,呢到系大推介!