港人对日本有名餐厅o系海外开o既分店都特别喜爱,等我都唔执输,跟队排下食呢间丼饭店。铺头沿用日本总店鲜明橙色同大大只日本字o既醒目设计,加上选址o系旺角the forest 成座building 都好涩谷feel 好潮,价钱又够晒平民,CP 值高!丼饭有并(普通)、大同重量级三个level 拣,试o左一客并size o既烧牛肉丼配唐扬炸鸡2 件($55 无加一)。首先普通size o既饭量都ok,牛肉铺到满一满,再附上少许菠菜。d 牛肉本身o既肉质我唔会话佢好高级,但蘸上惹味酱汁烧制,味道浓郁。d 汁渗到饭里,轻轻搅拌,让人胃口大开。o个两件唐扬炸鸡,超级好食,5 粒星!佢唔单止大粒,d 鸡皮仲炸到好脆,一啖咬落去真系「索索」声无o厄人,而里面o既肉仲系好热同鲜嫩juicy。终于都知乜o野系真正o既日本唐扬炸鸡,食过呢间而家简直番唔到转头呀……除o左牛/豚肉丼,餐厅都有得叫d 定食同咖哩饭。我地另外叫o左个饺子定食,才$40 就有咁多款式,物超所值!以椰菜丝为主o既沙律,可以o即沙律酱,或者加台上一只类似油醋o既汁都唔错。味噌汤加入o左豆卜,不过略为有少少偏咸。主角饺子上台时闻到煎到好

唐扬炸鸡
烧牛肉丼配唐扬炸鸡2 件 ($55/并)

除o左牛/豚肉丼,餐厅都有得叫d 定食同咖哩饭。我地另外叫o左个饺子定食,才$40 就有咁多款式,物超所值!以椰菜丝为主o既沙律,可以o即沙律酱,或者加台上一只类似油醋o既汁都唔错。味噌汤加入o左豆卜,不过略为有少少偏咸。主角饺子上台时闻到煎到好香,食落满满姜葱o既味道。
饺子定食($40)、可乐 ($12)
沙律
味噌汤