2019-03-03
为咗庆祝男朋友事业上有突破,所以今晚就请佢食buffet😅 佢话唔想食太贵,所以就拣咗呢间评价几好,地点方便,性价比好似几高嘅酒店餐厅😁酒店有一排座位系系落地玻璃旁边,可以望到街景👍 不过今晚就full咗冇我份坐lu...🙈同其他自助餐一样,划分咗好多区域,包括沙律区,刺身海鲜区, 熟食区,甜品水果区等等😀沙律有好多选择,红豆,粟米, 番茄,鸡蛋全部有齐, 酱汁都有起码五款, 仲有巴马火腿果类~隔离就系刺身海鲜区, 主打生蚝,长脚蟹,同冻虾,refill速度快👍 试咗长脚蟹好鲜甜😋熟食分为两边,其中一边有大约十款左右, 两款汤, 不过每人佢都另外送咗一盅炖嘅胡椒排骨汤,好香浓嘅胡椒味,好暖身😀 熟食仲有伊面,炒饭,菜类,鱼类, 猪肉,鸡肉, 试咗佢嘅伊面一啲都唔油腻,个汁几好食😋 鱼柳好滑,有少少辣比较开胃惹味😁另一边都有六,七款,生滚蟹粥,炸蟹钳,海南鸡,即切嘅烧牛肉等等, 个蟹粥几鲜甜好味😆 八点钟仲有一个又睇得又食得嘅火焰蛋糕表演,会熄一熄灯提醒客人😊 另外八点钟都有个即整班戟开始提供~甜品好多选择, 当然包括最经典嘅朱古力瀑布,另外试咗朱古力蛋糕都好松软,个杞子桂花糕好清香,
甜品好多选择, 当然包括最经典嘅朱古力瀑布,另外试咗朱古力蛋糕都好松软,个杞子桂花糕好清香,又唔会太多鱼胶粉搞到太硬身或者相反太少搞到太淋唔成形👍
水果方面,士多啤梨,西瓜,菠萝,哈蜜瓜都好甜😋
整体好满意,抵食, 店员收碟速度同refill嘢食速度都好快,性价比高😊👏