2019-03-22
通菜街两旁劲多餐厅,点指兵兵点中咗呢间平民扒房。望完menu价钱都几抵,去马!友人唔食牛,所以就退而求其次叫咗两个热石板套餐,分别系美女猪扒@松露白汁 $108,同埋友蚝食DIY生蚝@牛油蒜蓉汁 128,两个套餐都已经包咗前菜、汤、白饭,三样都系任添,完全唔惊会唔够饱!跟餐我哋各加$12转配特饮👍🏻前菜沙律上铺上满满嘅酱,甜甜酸酸咁,非常开胃。餐汤系蘑菇汤,淡淡嘅蘑菇香味,加上质地唔算太稠,饮完一碗,不自觉再添了一碗😆美女猪扒有两大块,性价比高!猪扒喺热石板上不停加热,听住个声音已经令人流哂口水,松露白汁亦都一直受热冒泡,好吸引!猪扒肥瘦适中,点上松露白汁,猪嘅焦香味再加上松露嘅点缀🤤🤤 但要留意,热石板温度好高,猪扒要快啲食哂,如果唔系就好易㶶喇~生蚝餐就好好玩,首先两只生蚝size都唔细,同我手掌长度差不多✋🏻 原本嘅生蚝其实已经可以就咁食,但配上热石板,客人可以自己控制蚝嘅熟成度,我同友人就将一只好快咁加热一阵,中间仲保留生蚝嘅质感,而另一只就煮熟咗,煮嘅时候混埋牛油蒜蓉一齐煮,简单煮出好食嘅料理🤗食完热辣辣嘅食物,饮返清新嘅特饮,好爽,左为青苹果乳酸特饮,右为石榴乳酸特饮。需加
美女猪扒@松露白汁
友蚝食DIY生蚝@牛油蒜蓉汁
青苹果乳酸特饮、石榴乳酸特饮
需加一服务费,埋单2人约$290。
如果你钟意睇我嘅食评,不妨关注我,支持吓我,谢谢你☺️💕