2022-11-06 85 浏览
▫️经过观塘,离远就望到一间好sharp既黄色主题餐厅🍋🌝 估唔到咁吸睛既装修竟然系港式冰室😮 🍍 鲜茄菠萝焗鸡扒饭 $58▫️超多芝士舖面🧀 仲有原块蕃茄同菠萝🍍 酸酸甜甜好开胃😋 鸡扒预先切好,舖满成只碟,焗完肉质仲好嫰🐔 配埋蛋炒饭做底,好香好邪恶😈 🥩 奥斯卡式肉眼扒 $128▫️其实我唔系好知奥斯卡式即系咩😂 拣左7成碟上🍽 配薯菜同黑椒汁另上🥔 估唔到块扒咁大块😲 一切开系粉嫰既粉红色💓 肉质好滑一啲都唔鞋,系冰室用咁既价钱食到呢个质素真系超水准🥳▫️伴碟既薯角脆得黎又大大旧,果然汁另上系明智既选择😼✌🏻 仲有翠肉瓜、蕃茄🍅、青瓜🥒 有啲菜食下感觉都健康啲😌 ▫️铁板餐仲会配埋餐汤同餐茶,罗宋汤几好饮🥫 唔会有普遍坊间既一阵牛膻味🐄 餐茶要左热柠蜜🍯 转季好易病,大家都要饮多啲热饮暖下身子呀🍵☃️🐷 脆皮烧腩仔 $88▫️大大个烧味menu写住 ’咁柠好味‘😯 吸引到我想嗌多碟烧味试下😆 估唔到又真系几有惊喜🤩 外皮烧得好脆,腩肉肥瘦均匀🐖 配埋少少辣既芥末好夹好好食🥰▫️话说碟烧肉黎到,我试完一旧就再继续研究menu,揭左一阵再望返,发现已经俾对面𠮶位消灭左一行烧肉🙄 就知有几好食🤭▫️

🍍 鲜茄菠萝焗鸡扒饭 $58

🥩 奥斯卡式肉眼扒 $128

🐷 脆皮烧腩仔 $88

▫️餐厅好多食物种类选择,环境装修都好靓💛 下次屋企唔煮饭可以过黎试埋啲小菜🤪