2021-02-23 390 浏览
新年假期最后一天,难得戏完开番,睇套戏🎬见下刘华,顺道到CAFE食野,见到餐牌转左,再问问伙记,原来转了老板,D食物完全唔同哂,所以睇戏前先选简单几款食物,睇下好唔好味😋。点了花胶碗仔翅🍲、霸王烧卖🍡、越式猪扒法包🥪+珍珠奶茶🧋。碗仔翅真材实料,好有旧时街边食既味道,而烧卖,喜欢食辣既我,就正到不得了😋,至于法包,入面D酸红萝卜碎+埋块猪扒有D肥肉,食落去一D都唔油腻👍睇完戏,见Cafe有埋饭食,就唔周围去,简单叫左个香茅猪扒饭🍛、生菜鱼肉🥬&蒜蓉包🥖+柠檬茶🥤,老板好好人,见我地睇戏前喺度食过小食,碟饭都比多左我地D😁,至于🥬+🥖 都唔错,就唔刻意讲。整体来讲味道不错👍,下次想睇戏又唔想周围揾野食,里度系一个好选择。
点了花胶碗仔翅🍲、霸王烧卖🍡、越式猪扒法包🥪+珍珠奶茶🧋。

2021-02-21
午餐