2020-11-25 353 浏览
友人同我都系美食沙漠居民,想系马鞍山食餐好确实有点难道,今日又遇到同样问题,所以友人就提议不如到石门揾食。马鞍山过去都好方便,车程都只系10分钟左右,而且石门食肆林立又较少连锁集团食肆,食物质素更加讲究。我地两个行到聚友小厨后友人就话想小菜想试下,就直接入去帮衬下😋简单讲下餐厅内部,座位相隔距离宽敞,有卡位同圆桌,而且装修简洁干净企理,灯光充裕,整体黎讲环境舒适👍大澳香虾骨以虾酱腌新鲜肉排,香虾骨即炸出黎香味浓郁,未放落口已经闻到虾酱既味道。香虾骨咬落外层香脆内层松软,虾酱味道刚刚好唔会过咸,而且香虾骨份量十足有成8,9件,抵食又好味👍香煎蚝饼平时要去大排档先食到,呢道一样有。同样地蚝饼即叫即整,出到黎又热又香脆,蛋同粉浆比例好好,唔会食到成口都系粉,而且蚝仔份量都算多同大只,真系每一啖都食到蚝仔,爽👍北菇花胶扒豆苗此乃秋冬餐牌上既菜式,秋冬正值食豆苗既时候,豆苖配上花菇花胶就正正成为一道佳肴。花胶又软又滑,花菇又大又淋,豆苗又嫩又甜,三种食材吸收哂个芡汁,无得弹👍 食物质素好,价钱又平民,聚友小厨将会成为我既饭堂😋补上餐牌供大家参考

大澳香虾骨

香煎蚝饼

北菇花胶扒豆苗

食物质素好,价钱又平民,聚友小厨将会成为我既饭堂😋
补上餐牌供大家参考

2020-11-24