2020-09-17 465 浏览
荃湾西站附近e家几个大型商场开紧,愈嚟愈多新既铺头同餐厅开左,好值得去行吓街食吓野。同朋友经过见到民间石烧牛好多人排紧就好奇想试试。铺头门面唔算大,有少少逼,不过都唔驶排好耐队先入到。食物花款相比其他同类铺头多,肉类有唔同部位同级别既牛🐂,都有五花腩🐖等,仲有海鲜🦞配合唔同人口味。设置都系同其他铺差唔多,叫完扒之后出面有自助吧供客人自己添饭同面豉汤。我同朋友2个人叫左三款,想试多少少种类,分别系M6肩胛里肌肉、A5萨摩和牛同五花腩肉。肩胛肉有咬口肉味浓,食落唔会觉得好腻。五花腩唔会过多肥肉肉质鲜嫩,唔食牛既人可以拣民款。A5和牛油脂较丰富,脂肪比例睇落都均衡布满系块肉片到,食落去牛味好出,的确系一分钱一分货。另外我地见其他食客会加𩠌加帆立贝等其他小食,望落去都几吸引,下次会试试😋