2018-06-20 195 浏览
旺角系出名多好嘢食嘅地方~今日难得放假同朋友行下街,行下行下就见到呢一间叫做「无面不欢」嘅餐馆~咁啱中午又想食下面,就入去试吓啦~ 入到去架局唔算好大.几百尺左右. 不过d枱椅都算阔. 坐得都舒服,够空间感嘅😝打开餐牌 ~全部野都系几十蚊左右,够晒贴地。话晒第一次来食. 就叫咗个店长来问下呢度有啲咩推介~佢介绍咗我食一个卜卜蚬花甲粉(个粉我由米粉转左做贵州丝蕨根粉丝)因为店长话呢只粉丝好滑, 至于我朋友就叫左个胡椒猪肚鸡面。由于d 小食好平. 全部都系$20 几$30. 咁我就叫咗五个小食同个朋友share~ 分别系麻辣手撕鸡、 香煎蛋饺、藤椒炸鸡扒、香酥排骨、灯影牛肉丝.等左大约5分钟到啦,我朋友戈个胡椒猪肚鸡面就到咗了. 估唔到仲有个火炉系呢个面下边. 咁就唔会食食吓啲面就变到冻哂❤️好细心❤️胡椒汤都够胡椒味😬猪肚同鸡身都好滑~ 而我叫戈个卜卜蚬啲汤就好鲜甜~ 亲埋个粉丝真系绝配😋😋冇得顶😋 麻辣手撕鸡同出边食𠮶啲好唔同. 麻辣味比较重. 但系但系真系一人份量😂如果大食嘅人可能点多份😂反正都系20几蚊. 香煎蛋饺就好有惊喜. 因为从来未食过啲饺子系用鸡蛋来做😋 而佢入面有d马蹄喺
香煎蛋饺就好有惊喜. 因为从来未食过啲饺子系用鸡蛋来做😋 而佢入面有d马蹄喺度,所以咬落去好爽身.配埋佢哋自家制嘅辣酱简直一流。
至于咩系灯影牛肉丝呢. 其实我叫之前都唔知咩来😂抱住试吓嘅心态~ 原来佢系类似肉松加牛肉干嘅味道~ 甜甜地辣辣地. 用来送面真系几好❤️ 推介大家可以试吓叫呢个配d面食❤️
食埋个蕂椒炸鸡扒同香酥排骨~ 简直饱到个肚胀晒~ 食咁多野. 埋单都系一人百几蚊~ 正丫
胡椒猪肚鸡面
煎蛋饺