2018-08-14 3981 浏览
今日去深水埗寻好西,行行下鸭寮街见到间食台湾粉面既铺头(软桥米苔目餐厅),平时食港式粉面就多,真系冇食过台湾既,所以就入左去食。入到去感觉好平民,但员工就超级热情咁招呼我地,仲介绍左好多特色,独特小菜比我地😍我地嗌左一碗台式清汤米苔(配鸭肉,腩肉)同一碗酸辣米线(配腩肉,墨鱼丸)仲嗌左几项小食,分别有蒜蓉鸭肉,香煎脆皮肉饼,凉拌皮蛋。不得不赞系呢间餐厅有好多小食比我地拣,我地拣都拣左好耐。多得有个员工姐姐介绍先可以令我拣到😍。我地仲嗌左波子汽水饮❤好正喔先讲下个汤底,清汤唔会好清,有啲肉味,冇味精味,衬埋个米苔,真心觉得好正!而酸辣汤底就觉得唔够酸,😂😂不过衬埋米线都好正。之后就黎左啲小食,个蒜泥鸭肉系最出名嘅,所以就叫左呢个小食。啲蒜味好浓,仲有得拣辣/唔辣,个辣味好入味,超好味❤仲叫左个脆皮肉饼,好脆好食,系即叫即炸嘅,好好味🙆🏻‍♀而且价钱好实惠,大大碟都只系$24元。个凉拌皮蛋系店员推荐的,呢个都有得选择辣唔辣,仲可以选择要唔要配料,岩哂唔同口味嘅人,十分细心。店员姐姐都话系即叫即做的,仲好入味,价钱都系一样好实惠~店内环境都好卫生,啲位都有好多,而且坐到好舒服,唔会好逼咁。店

店内环境都好卫生,啲位都有好多,而且坐到好舒服,唔会好逼咁。店员都照顾客人好周到,点餐果时都会推荐一啲好好食嘅野俾我地,仲同我地介绍左佢地啲食物,又几好礼貌🙆🏻‍♀❤超Nice☺整体价钱都好平民,唔会话好贵❤

推荐大家都去呢个餐厅食❤❣