2021-07-07 880 浏览
大家有冇试过,一谂起某种食物就好想食,但系又唔会道道有得食!所以每个人心里都会有本食物字典,谂起某种食物就会联想到哪里最合适。😻😻😻😻今次又发作喇!突然好想食韮菜猪红,花生鸡脚,蚝仔粥,卤水鹅片。个脑即时弹咗"陵发“两个大字,此店长期爆满,要食就要响门口耐心等候。 当我见到大大碟卤水鹅片、煎蚝饼、鹅肠粉肠响我面前行来行去,心里就特别焦急,好担心啲卤水鹅片好快售罄!😖🥺😝佢哋啲卤水嘢一向好稳阵,鹅片、鹅肠唔会令你失望。不过蚝饼就唔推介喇!炸粉比较厚,冇以前咁正。韮菜猪红,花生鸡脚必吃!👍👍👍猪红大大件,嫩滑口感系以前流传至今嘅味道,煮得好食嘅猪红家阵真系好难揾㗎喇!凤爪亦是冇得输,炆得松软入味,令人欲罢不能!推介👍👍👍👍蚝仔肉碎粥,啲蚝粒粒账卜卜冇话缩水,粥底鲜甜,加埋胡椒粉一齐食,好味到停唔到口。 再加碟腐乳通菜,满足感觉返晒嚟!😍🥰🥰,.街方价钱食到传统潮州菜色,真系买少见少,见到舖内都系一班老师傅,希望佢哋能够将美食传承下去喇。😋😊

• 炆凤爪
  • 韮菜猪红