2019-07-12
蕃薯妹其中一间必食饭堂就系位于荃湾嘅稻八日式火锅炸物放题。呢度又有得食,又有得玩!呢度食物款式多,除咗普通嘅任食火锅之外,仲有自助炸物,真正好食又好玩!基本上呢一间餐厅任何价位嘅牛牛,蕃薯妹都试过晒!今次就等我嚟试下最高级嘅日本A4黑毛和牛!餐厅供应嘅A4黑毛和牛,有三个部位,全部都油花充足,入口口感甚好,非常好味虽然未算得上入口即溶,但最重要嘅系以$368/位就可以任食嘅价钱,亲民价又尙算高质,无得输。惠顾$368套餐,会赠送和牛刺身。净系睇个样已经赢咗 配搭特调汁料同葱花,味道亦不错。北海道鸡柳,非常滑,好味刺身肥美新鲜,亦系任食项目,正牛展,有咬口,牛味重海鲜亦可以任食,不过呢度嘅海鲜一般,太冰冻,亦唔太新鲜⋯寿喜烧汤底,不过不失,开头比较淡,煲到咁上下后尾会够味,毕竟唔系正宗寿喜烧,响放题餐厅之中比较算唔错。值得一提嘅系餐厅内调味料选择多,其中一样系海盐食靓牛最好就乜汁都唔沾,加少少盐食佢嘅牛味!每位加$30就可以任饮酒精类饮品,包括梅酒、清酒同埋各款啤酒抵!最后要讲嘅当然唔少得店内另一个卖点,自助炸物档,有十几款食材,上炸浆、上面包糠,放入炸炉,一手一脚自己整,仲有6款调味粉
就系位于荃湾嘅稻八日式火锅炸物放题。
基本上呢一间餐厅任何价位嘅牛牛,蕃薯妹都试过晒!
今次就等我嚟试下最高级嘅日本A4黑毛和牛!
惠顾$368套餐,会赠送和牛刺身。
净系睇个样已经赢咗
配搭特调汁料同葱花,味道亦不错。
北海道鸡柳,非常滑,好味
刺身肥美新鲜,亦系任食项目,正
牛展,有咬口,牛味重
海鲜亦可以任食,不过呢度嘅海鲜一般,太冰冻,亦唔太新鲜⋯
最后要讲嘅当然唔少得店内另一个卖点,自助炸物档,有十几款食材,上炸浆、上面包糠,放入炸炉,一手一脚自己整,仲有6款调味粉俾大家调味,好玩又好食。
特别推荐炸茄子同炸秋葵
蕃薯妹次次都必食!
埋单每人$438,物超所值