2023-12-18 263 浏览
甜品入边,拿破仑算系难整~因为主要系食千层酥皮,麻烦而且考功夫🙈平时嘅甜品舖都好少有,更何况系饼店。呢间竟然有,唔止系有细件嘅,成个蛋糕咁样嘅都有🤩见网上面好多人推荐星味坊嘅布甸蛋挞,但其实拿破仑都系佢嘅招牌之一!之前生日经过见到已经好想买俾自己🤣3吋先系$143,出面买嘅拿破仑蛋糕真系贵到飞起。佢真系超平!!!今次忍唔住买咗件细嘅自私食😌✨士多啤梨拿破仑 $32 👍🏻👍🏻佢呢个价钱真系平到笑!仲要佢嘅拿破仑牛油味好出,带啲焦香!😋而且皮够脆,呢个好重要!不过就有少少未够酥,层次未系好分明🤣不过我觉得佢个酥皮已经做得好好食😤略嫌佢个忌廉偏甜,而且有少少多🙈感觉有啲腻,所以我食嘅时候都整走咗少少cream我见佢所有嘅面包、甜品卖相都好吸引,经过𠮶日都好多人帮衬🤣但系就已经冇晒布甸蛋挞!下次经过再试吓至得!

士多啤梨拿破仑

✨士多啤梨拿破仑 $32 👍🏻👍🏻