2021-12-12
系香港,想食马来西亚菜的确唔太多选择,想食平靓正嘅马来西亚菜就更加难。最近成日系大角咀出没,发现到呢间几有格调嘅麦金.麦金,收工就即刻叫同事陪我去食个靓饭喇☺️一入到去,装修同用具都几有马拉特色,见到啲咖央多士、喇沙、肉骨茶咁真系流晒口水呀🤣。。🔘椰香咖央多士 | $24评分: 🌕🌕🌕🌕🌑评语: 一个好开胃嘅小食,食到停唔到口🤤多士烘到好脆身,记得要衬热食呀!咖央味香浓,越食越停唔到口,差啲再嗌多一份🤣。。🔘娘惹咖喱鸡配参巴椰浆饭 | $58评分: 🌕🌕🌕🌗🌑评语: 食马拉菜又点可以唔食娘惹咖喱🤤落单嘅时候仲点左多酱添!椰浆饭卖相唔错,颜色够晒丰富。鸡肉肉质尚算不错,每块鸡肉都大大嚿。咖喱味唔算好重,但加埋佢哋嘅秘制辣椒酱一齐食就非常惹味😍建议大家加extra嘅辣椒酱呀!另外仲要薯仔同花生粒,呢个价钱算系非常足料抵食呀。。。🔘娘惹叻沙 | $68评分: 🌕🌕🌕🌕🌑评语: 一款不能错过嘅面食,叻沙汤底好重椰香味,而且辣辣哋非常好食🤤当中有虾、鱼片、蚬、蛋、豆卜、青瓜丝、洋葱丝等等嘅材料,每样材料都吸收左叻沙嘅精华,真系好好食呀!。。🔘美禄恐龙 | $28评分: 🌕🌕🌕🌗🌑评语: 一睇到杯
🔘椰香咖央多士 | $24
评分: 🌕🌕🌕🌕🌑
🔘娘惹咖喱鸡配参巴椰浆饭 | $58
评分: 🌕🌕🌕🌗🌑
🔘娘惹叻沙 | $68
评分: 🌕🌕🌕🌕🌑
🔘美禄恐龙 | $28
评分: 🌕🌕🌕🌗🌑
评语: 一睇到杯野饮嘅真样,就会明白点解叫”恐龙🦖”喇🤣🤣一杯巨型美禄,上面再铺满一层美禄粉。饮到尾嘅时候,因为美禄粉有沾湿左水分,所以仲可以用匙羹笔上嚟食🤣🤣
🔻平价马拉菜之选
🔻下次要试埋肉骨茶!
推介指数: ⭐⭐⭐️