泰Grill (天晉匯)

Thai Grill (PopWalk)
2024-10-16 1179 浏览
啲人成日话将军澳美食沙漠,今日嚟到将军澳又发掘到间平民价又好食嘅泰国餐厅😋侍应都系外国(泰国)人,不过又识讲广东话同英文,沟通非常方便,仲会自动备妥晒啲分食碗同餐具俾我哋,服务同态度都唔错☺️餐厅属于木系嘅装修风格,配合埋玻璃店面以阳光做采光同泰文歌做bgm,整体环境都几chill😆天气凉啲仲可以坐佢哋户外既位🍹另外上菜速度快得黎仲好热辣辣😌想快快食个饭或者慢慢倾计食都得☕️🦑烧原只鱿鱼 $135 (😸😸😸😸😸)以烧烤汁作为主要调味既原只烤鱿鱼,上台已经闻到好香嘅烧鱿鱼味!🤤食落肉质几新鲜弹牙,汁烧黎讲腌得几入味😋再点埋个泰式辣酱,惹味之余留有微辣,唔太食得辣嘅朋友都可以一试😆🍜牛魔皇船面套餐 $85 (😸😸😸😸)叫得呢个面就系想啖啖肉!一黎到果然大碗足料!😍食落啲面好爽口,配上甜甜地嘅汤底,一齐食几match😋有肥牛,牛肉片,牛丸,炸面筋做配料,整体黎讲好丰富😆不过啲面易断同散,相对比较难夹,建议用埋匙羹食会更方便😆🐔海南鸡饭套餐 $75 (😸😸😸😺)传统泰式料理,不过不失🤓热辣辣嘅油饭,鸡肉够滑而且鸡皮都保留Q弹,同样沾啲泰式辣酱增加味道层次😋🥭芒果糯米饭 +$35 (😸😸😸😸)切片芒

🦑烧原只鱿鱼 $135 (😸😸😸😸😸)

🍜牛魔皇船面套餐 $85 (😸😸😸😸)

🐔海南鸡饭套餐 $75 (😸😸😸😺)

🥭芒果糯米饭 +$35 (😸😸😸😸)
切片芒果几鲜甜,捞埋咸咸地嘅黑白糯米饭同适量椰浆,以泰国菜必叫嘅甜品做今餐结尾啱啱好😋

☕️泰式奶茶 (😸😸😸)
传统泰奶,好重甜奶,食完啲辣嘢饮返少少甜嘢几解辣😋

🧉椰子冰 +$15(😸😸😸😺)
唔钟意太甜嘅我哋叫咗少甜,饮落岩岩好,系消暑极佳既饮品🥹

🥣冬阴功汤 (😸😸😸)
虽然佢都几油,但酸酸地甜甜地,做前菜几开胃😆

(*另收加一服务费)

服务:😸😸😸😸😸
环境:😸😸😸😸
回头:😸😸😸😸
打卡指数:😸😸😸😸
整体评分:😸😸😸😸
价:~$100-150/per person

📍 泰Grill (天晋汇) (将军澳)
将军澳唐俊街12号天晋汇一期地下G06号舖

芒果糯米饭