2024-06-02 91 浏览
老公话女人街开左新嘅西餐厅,lunch hour成日都full晒。咁今日行开旺角,老公话不如去果间餐厅食晚饭。餐厅唔算大亦唔算细,简约西式装修,环境舒服,干净整齐。餐牌种类唔少,有pizza,burger,意粉,意大利饭同铁板餐,另外有餐汤及餐饮送。唔够饱仲可以加$15配饭、意粉或薯条,亦可加钱配其他小食或甜品。蟹柳忌廉汤:质感结身,加左蟹柳唔会觉得单调,饮落够味creamy。 牛油多士 (+$28):焗得几靓,食落又香又脆,一D都唔马虎。威灵顿牛柳:卖相几好,牛柳5成熟刚好,切开红红地,肉味浓,有咬口带肉汁,唔韧,唔错。旁边伴菜仲有煎香左嘅翠肉瓜、车厘茄同粟米,几好。纽西兰谷饲肉眼伴烧汁:牛扒都算大块,七成熟,口感厚实,点少少烧汁仲好食。意粉:份量刚好,意粉爽口,上面淋上烧汁,唔会太寡。薯条:刚炸起热辣辣,好脆,唔驶加茄汁都好好味。饮品:冻朱古力味道浓,甜度刚好。冻柠茶少冰少甜,味道正常。法式焦糖炖蛋 (+$28):连甜品都整得有心机,蛋够滑唔太甜,食完就满足晒。
餐厅唔算大亦唔算细,简约西式装修,环境舒服,干净整齐。

意粉:份量刚好,意粉爽口,上面淋上烧汁,唔会太寡。
薯条:刚炸起热辣辣,好脆,唔驶加茄汁都好好味。
饮品:冻朱古力味道浓,甜度刚好。冻柠茶少冰少甜,味道正常。
2024-05-25