2021-09-05
Le Pan @ 2021年8月 (星期五中午)食物 ❤️❤️❤️❣🤍 (精致)环境 ❤️❤️❤️🤍🤍(G/F对街,落咗窗帘,无境睇;室内无特别)服务 ❤️❤️❤🤍🤍(虽走高档唔线,无人会同你介绍lunch餐牌)攞位 ❤️❤️❤️❤️❤(一星期前订枱都有)交通 ❤️❤️❤️🤍️🤍(唔太方便,揸车最好)再去 ❤🤍🤍🤍🤍由于佢哋weekday同weekend嘅lunch menu食嘅嘢同价钱好唔同,想试咗呢间法国餐厅好耐,终于揾咗日weekday放假过嚟试吓 。呢间餐厅走高档路线,地点系九龙湾商业区,位于ground floor,绝对唔好谂住食「境」。唔知系唔系我哋放假著得太casual,被安排入去间房坐,果度仲有两枱客,空间感都好足。不过,完全感受唔到佢系高级餐厅。整体来讲,可以一试。1️⃣洋葱包同茶叶温泉鹌鹑蛋。本身钟意食面包,尤其系新鲜同热烘烘嘅包,圆形果个洋葱包好软绵、好味,长形果个mini baguette 都好脆。糖心鹌鹑蛋都好特别,但系太精致😂如果系鸡蛋仲好。2️⃣叫咗两个3-course lunch (@$468 + 10%)。头盘系黑松露忌廉汤同鱼子酱。3️⃣主菜系猪扒同鱼。鱼柳好滑,比起日式银鳕鱼西京烧,唔太浓
食物 ❤️❤️❤️❣🤍 (精致)
攞位 ❤️❤️❤️❤️❤(一星期前订枱都有)
交通 ❤️❤️❤️🤍️🤍(唔太方便,揸车最好)
再去 ❤🤍🤍🤍🤍
3️⃣主菜系猪扒同鱼。鱼柳好滑,比起日式银鳕鱼西京烧,唔太浓,保留咗鱼嘅鲜味。慢煮猪扒都ok,伴碟将酱汁整成吉仔,好有心思。
4️⃣甜品系杂莓芝士custard,加饭后果盘(布冧)。由有酸味嘅莓带起芝士味,唔会太腻。布冧系喜出望外,连埋皮食都好甜。
Weekday lunch menu
室内环境