今日朋友House warming,玩完一轮就落咗楼下揾嘢食。朋友介绍呢间,食过非常之好食。室内环境非常之舒适,所有餐具非常洁净好用,就连凳都系designer Chair,完全估唔到系一个小区嘅小店。两个人叫咗好多牛,佢部iPad有解说好多唔同牛肉不同部位的来源和食法。两个牛肉精花多眼乱,都唔知拣乜好,就求其拣左几样未食过嘅部位。我最钟意食果样,就系个样同正常牛腩冇乜分别,但系真系非常吸引嘅招牌牛腩!佢同平时牛腩最不一样嘅地方,就系佢嘅脂肪分布非常均匀,个旧牛腩嘅肥肉是弹牙的,好似一个气泡里便包住牛肉汁一样,一咬就会爆破!百吃不厌!仲有样食完都唔知系牛肉边个部位的胸口磅。Menu介绍可以轻煮15秒,或者煮足3分钟都可以!我两种都有试过,比较偏向15秒𠮶种。入口爽滑好咬口,牛肉味非常重!感觉好似食紧牛筋同肥肉中间嘅薄膜一样!我哋食到尾声嘅时候,刚巧其他食客都已经走晒,亦系员工放饭嘅时候。我将一个非常弹口嘅赞岐乌冬放入锅里,轻轻煮几分钟已经好好食,既沾满沙嗲汁,亦保留乌冬嘅弹口!下次过嚟探朋友,一定会再嚟食!
下次过嚟探朋友,一定会再嚟食!