2022-02-10 27 浏览
经过深水埗见到呢间充满纯白感既桂月cafe先系入门口望上去天花,见到一棵倒挂既月桂花树装饰已经觉得好靓.再行入去望一望吧枱位置原来唔简单!除左咖啡外,佢地仲有各款本地craft beer既beer tap!桂月既概念系希望每个人都可以不受地区限制,就算系较平民既地区都可以感受到fine dining既质感同气氛.今次简简单单咁试左佢地推荐既wine pairing dining idea.以本地既手工啤品牌-大围啤配上铁观音大虾.铁观音冲绳青柠Tea Ale以大家熟悉既铁观音茶叶做主调,味道清香带出叶茶甘香,微涩既茶甘味配上麦芽竟然都几match!再加上青柠独特既柠檬清香令味道更清新更爽口.铁观音大虾铁观音冲绳青柠Tea Ale既清香同味道唔会过浓既海鲜好match!大虾充满鲜甜虾味,配上清新既Tea Ale令虾既鲜味更突出.

铁观音冲绳青柠Tea Ale

铁观音大虾