2021-04-07 91 浏览
行经九龙城广场入去逛一逛,见到有间台湾料理,都行到攰就入去食好西!! 见到餐牌有好多set,价钱都唔贵,而且又可以配下小食同加配饮品,几抵! 我地叫左:..🍜台湾牛肉面大大碗汤面,有几片好大块的牛肉,汤底带点微辛,汤头浓,再食一口牛肉,牛肉都炆得软,而且有好多配菜包括有红萝卜同白萝卜同菜,都唔错!! 仲要有半件溏心蛋😍超正!.跟餐配左 🍲手工酱台式云吞 同🥤芋圆奶茶云吞有6粒,配手工酱好惹味呢!! 感觉有D似食上海既红油抄手咁~而芋圆奶茶,不得不说,真系劲多粒芋圆系里面啊!! 烟烟韧韧咁,而奶茶就系台式奶茶既味道咁,我觉得唔错啊..🍚怀旧飘香卤肉饭卤肉饭,并唔系肉燥饭,所以唔系细细碎碎既猪肉碎,而系一件件猪腩肉咁! 伴有菜同蛋,配埋酱汁再捞饭食,一流!..跟餐配左🍖师大香酥猪扒 同🥛黑糖珍珠鲜奶 (不过当晚去时珍珠卖哂,改左布丁)讲一讲份猪扒,好大块,而且炸得好香脆!! 食落系皮薄肉嫩!! 呢个好好味呀!!😋 黑糖布丁鲜奶,黑糖味浓,撞落冻鲜奶既比例刚刚好,味道香甜,而加埋布丁增加左口感呢!!..绝对推荐呢间平民台湾食堂哦~很亲民又不贵!! 而且灯光白净环境干净企理,当晚去都有唔少一家
🍜台湾牛肉面
跟餐配左 🍲手工酱台式云吞 同🥤芋圆奶茶
🍚怀旧飘香卤肉饭
绝对推荐呢间平民台湾食堂哦~很亲民又不贵!! 而且灯光白净环境干净企理,当晚去都有唔少一家大细去食,确系一个好选择
2021-03-31
  • 怀旧飘香卤肉饭