2022-12-29 64 浏览
住系九龙湾,其实都好少会去德福食,一来贵,二来淘大既选择都几多!今天同朋友食饭,他指定要食food court, 九龙湾就只有呢度有,所以就来呢度揾食。food court 价钱合理,平均五六十蚊。对比起德福既餐厅,算优惠,而且环境唔错,都系平民饭堂之选。由于我好耐无食台湾野,朋友又系,我地将不约而同都拣食台湾野古今早二就系我地拣既餐厅叫左香酥大鸡扒肉躁饭和红烧牛肉面再加9蚊配左小食同半价叫左杯台式饮品个鸡扒肉躁饭既鸡炸得好好味,脆卜卜,隔左阵冻左都系脆既,我比较大食,如果多d 饭就更加好因为个肉躁好下饭。红烧牛肉面,用既系宽条面,配备四块牛展,牛展煮得啱啱好,好入味又淋再配宽条面系几好,而且平时都比较少食呢种面。小食,我地叫左个柯仔煎同花枝丸。花枝丸好味,炸得好好,亦有花枝味柯仔煎就无咩特别另外叫左两杯饮品,一杯珍珠奶茶,另一杯桂花国宝茶。珍珠奶茶好味,茶味奶味都好够,珍珠QQ。另一杯国宝茶写系降脂,味道都几特别~不错。食左个饱饱既晚餐,food court 人唔算多,所以慢慢倾计,又坐得舒服,所以都几好!

由于我好耐无食台湾野,朋友又系,我地将不约而同都拣食台湾野

古今早二就系我地拣既餐厅
叫左香酥大鸡扒肉躁饭和红烧牛肉面
再加9蚊配左小食同半价叫左杯台式饮品

因为个肉躁好下饭。
再配宽条面系几好,而且平时都比较少食呢种面。

小食,我地叫左个柯仔煎同花枝丸。
花枝丸好味,炸得好好,亦有花枝味

柯仔煎就无咩特别