慕名黎到呢间深水埗区著名食巴斯克芝士蛋糕嘅水饺店舖。之前睇YouTube MM介绍老板系日本嘅人妻,一直都见佢要排队,今日终于能够抽空去食。舖头装修舒服,店内亦都有几幅画去寄卖,空间都算大唔会太迫。老板娘好热情同埋有礼貌,招呼周到,到最后仲会问啲嘢好唔好食同埋有咩需要改善。今日我哋叫咗一份双拼水饺同埋一份双拼煎饺水饺叫咗云耳椰菜猪肉饺同埋韭菜饺 $42食得出冇乜点加味精,唔会太咸,感受多咗食材本身嘅鲜味。特别想推介手工煎饺里面嘅小笼包猪肉饺,咬落去会好似小笼包咁样爆汁,外皮煎得香脆,唔错👍 另外都叫咗个芫荽猪肉饺,啱晒芫荽控 我哋担心唔够饱,嗌多咗个咖喱牛筋腩饭$48,咖喱系港式咖喱唔系日式甜咖喱。然后我哋亦都叫咗个日式住家饭团,合味道都非常特别。用保鲜纸包住饭团,方便揸住嚟食。 饭粒软腍,配埋一啲日式嘅腌菜唔错。最后去到最需要隆重推介嘅芝士蛋糕。之前喺网上面见好多人嚟到都食唔到,因为好快卖晒。今日食到佢嘅原味同埋咖啡味芝士蛋糕。好香浓嘅芝士味,亦都唔会过甜,配合微焦香嘅蛋糕面,可以话食极唔济。唯一可以讲嘅就系希望个蛋糕可以蛋𠮶啲,因为真系好好食。

今日我哋叫咗一份双拼水饺同埋一份双拼煎饺
水饺叫咗云耳椰菜猪肉饺同埋韭菜饺 $42
食得出冇乜点加味精,唔会太咸,感受多咗食材本身嘅鲜味。