2016-02-14 1021 浏览
:特式仙草百配 热或冻都得 奶可选忌廉奶或椰奶 $20中医店凉茶舖 有胡医师做厨师整好多独家甜品食!小店自家制 因为人唔多~ 所以出品都比较慢 但比少少耐性就可以系寒风阵阵之下❄️ 廿蚊就有暖笠笠既养身甜品食 抵到烂足料到爆😍胡医师真系好有人情味 好好人💖~ 有冻或者热拣 本身好struggle因为坐到店入面好暖食热好似好热😂 最后都系拣左热 黎到之后唔系热到烫嘴个只 反而系啖啖都微温 饮落去岩岩好唔会太热✋友人冻既都唔系个阵冻到入心 透心凉咁夸张 夏天未必够冻 但宜家既天气 口痕又想食冻甜品 呢个最好不过啦🙆🙆 仙草百配大大碗 入面有:滑luekluek既仙草冻,健康既薏米西米,煲得刚刚好 好绵既红豆,烟烟韧韧既黑珍珠 芋圆地瓜圆🍠好多料呀😋 不枉我同朋友山长水远去深水埗食 真系好正 好少可仲可以有咁既价钱咁大兜好足料😳😳 呢个真系一定要去食 唔系讲笑😭😭😭👍:滋润红枣雪耳 热 $16 饮一啖已经觉得好滋润😂 见之前个post大家都好似好想去 即刻post多款先🙈 不过唔系讲笑呀真系要去试下👍 呢一款饮落去比较热 超级暖胃 绝对唔会太甜 所以好正😋饮落去好香既红枣味 料一样咁多!雪耳好
:特式仙草百配 热或冻都得 奶可选忌廉奶或椰奶 $20
:滋润红枣雪耳 热 $16
饮落去好香既红枣味 料一样咁多!雪耳好大旧好爽口 仲有好多粒龙眼🐲 唔好以为得咁少呀 芋圆地瓜圆🍠一样有~~
初头以为会唔夹 点知好正 食落去即刻暖晒 除左试仙草呢个都可以一试呀 二十蚊都唔需要😍