2021-08-31
其实每次经过女人街都见到某几间餐厅特别多人排队,今次时间尚早六点几经过呢度,见未有人排队所以就决定入去试一试。餐厅地方唔算大,大概八张枱左右旁边你都会见到有个提示,系入座起计限时60分钟,不过当日我哋Over60分钟未食完都无赶人既价钱同佢餐名一样,好平民价,如果情侣间唔中都可以食下平民小小嘅西餐生蚝都算中size ,自己都好新鲜至于肉类我哋嗌左两款,我谂可能因为张枱细所以佢将两款肉放埋一齐。我哋叫咗一个$98美国牛板腱200g,$88巴西牛柳200g。当佢放上枱嘅时候佢好快出讲解点烧,牛扒上碟嘅时候系一成熟,然后佢话俾你听唔知几多秒煎完之后就要反转去后面唔知几多秒就可以食,如果你想熟啲就再煎耐D要左一款黑椒汁,一款蒜汁。虽然佢系平民价但系啲肉都好嫩,同埋好香牛味,唔会话因为平而干巴巴。旁边呢个薯蓉劲好味,好creamy😻 就算啲蔬菜本身比较素味,但加埋啲薯蓉劲惹味蚬肉意粉又系我最钟意既味,好creamy😻
餐厅地方唔算大,大概八张枱左右
生蚝都算中size ,自己都好新鲜
要左一款黑椒汁,一款蒜汁。
旁边呢个薯蓉劲好味,好creamy😻
就算啲蔬菜本身比较素味,但加埋啲薯蓉劲惹味
蚬肉意粉又系我最钟意既味,好creamy😻