2022-01-15
最近又开始晚市禁堂食,我哋呢啲打工仔,焗住都要喺六点前食埋个晚餐!今次近近地,去良景新开嘅新式餐厅「茜廊」.餐厅装修简洁,干净企理,座位宽敞。店员态度亲切,我哋一坐低就会送上纸巾同口罩袋,相当体贴。.【巨无霸吉列猪扒配白后饭 $68】超级巨型嘅吉列猪扒!食肉兽绝对会大爱😂炸至金黄色,外酥内嫩,脆脆嘅口感又带猪肉嘅肉香,好香口👍配埋辛辣嘅咖喱汁,坚系一流~.【三色鲜茄焗猪扒饭 $65】猪扒饭系即叫即焗的。炒饭底上铺满一层香浓既鲜茄酱,三重芝士经烤焗后融入茄酱中,加上松软嘅厚切猪扒,好味到食唔停口!值得一提嘅系,猪扒已一早切好哂,呢点值得一赞.【套餐】每份lunch套餐都会配埋餐汤,蒜蓉包同饮品。餐汤可拣忌廉汤或罗宋汤,配搭埋骨脆于嘅藜麦蒜蓉包,真系好抵食🤣饮品方面,奶茶咖啡冷热都唔使加钱㗎~.【追加小食】六款小食可以自由追加,小编推荐黑松露酱薯条(+$25)同葡萄牙马介休球 (+$38)薯条一直系最受欢迎嘅小食之一,加上味道独特嘅黑松露酱,往往令人爱不释手。而马介休球更系特别,外层薄脆,内里却好似薯蓉般软绵,但又带点鱼肉丝嘅味道同口感,值得一试.【蓝莓乳酪蛋糕 $29】如果仲想食埋甜品的
【巨无霸吉列猪扒配白后饭 $68】
【三色鲜茄焗猪扒饭 $65】
【套餐】
【追加小食】
【蓝莓乳酪蛋糕 $29】
如果仲想食埋甜品的话,建议呢款自家制嘅蛋糕,套餐可以优惠价+$29即可。蓝莓酱用料充足,浓厚的蓝莓香,仲食到蓝莓肉架! PS. 自家制蛋糕经常售罄,建议早D落单呢🤣