2023-08-10 51 浏览
红葱头深水埗钦州街37号西九龙中心6楼601C号舖本身比较少去深水埗呢区,今日难得过黎探朋友当然一齐食埋饭啦,朋友就带左我过黎西九龙中心行左阵顺便开餐啦,印像中呢到顶楼既美食广场好多嘢食,但我地今日想坐得舒服d倾下计,最后就拣左系<红葱头>食西餐,估唔到价钱经济实惠之余,食物既水准都几高见到Meun入面选择都几多,最后我地拣左2人餐,分别有餐汤,汤包,小食,2份主食仲包埋饮品先2百几蚊,真系好抵食呀今日既餐汤系忌廉鸡汤,热辣辣饮落好Creamy配埋法式蒜蓉包就最夹啦法式香草牛油焗田螺小食拣左我最钟意既焗田螺,阵阵浓郁既香草牛油味扑鼻而来,而田螺本身都几大只,口感一流,另一重点就系伴碟既薯蓉,沾满左牛油既香味,真系食到停唔到口铁板肉眼扒超大块既肉眼扒够晒份量,生熟既程度岩岩好,我地拣左5成熟,肉质仍然保持鲜嫩,绝对唔会太靭,配合埋烧汁就岩晒啦香草忌廉龙脷饭香草忌廉汁同龙脷柳就最夹啦,煎得好香而且有2大块,真系睇见到流晒口水呀,除左白饭仲可以拣意粉架
红葱头
深水埗钦州街37号西九龙中心6楼601C号舖