2023-04-25
今日嚟到西营盘呢一间食马拉小菜嘅餐厅,地址系高街,餐厅唔难揾到,成条街都系有唔同嘅餐厅 我哋大概晚上19:30到达,好好彩地坐到餐厅最后一台!晚市都几多人,差唔多爆满我哋首先叫咗半只巴刹鸡,配上特制嘅酸辣酱,味道非常开胃,呢只鸡有少少似海南鸡嘅原理,但系佢系去骨嘅,食起嚟非常方便 鸡肉亦都非常嫩滑,唔会有好鞋嘅口感,做得唔错 之后就叫咗一份皮蛋饺,每一份有五只,咬落去嘅时候好新颖,因为第一次食用皮蛋做馅料嘅饺子!饺子嘅肉汁亦都非常多,外皮亦都非常薄 配搭非常新鲜,亦都令我同朋友有惊喜!之后仲叫咗三寸鸡串烧,佢用一个细细的小火炉令到串烧会唔会变冻,配上佢嘅沙嗲酱食,另有一番风味 猪手饭嘅份量都非常多,啖啖肉,猪手肉质超软,煮得非常入味,猪皮炆到入口即溶,配上白饭食,简直系一流 南乳鸡翼热辣辣,非常松脆,咬落去嘅时候充满南乳嘅味道,调味亦都唔会有太咸,非常适中 整体用餐过程非常愉快,有机会会再嚟帮衬
整体用餐过程非常愉快,有机会会再嚟帮衬