2019-08-19 38 浏览
咸蛋肉饼+北菇蒸鸡 章鱼肉饼+凤爪排骨 我一直都有买开唐记做晚餐,因为香港食晚餐价钱真系几贵下。最开心系呢一年唐记越开越多,同埋越出越多食物种类。呢个新出既双并饭简直系我恩物。一次过可以满足2个味道,我一直都好中意佢地既肉饼系列,因为无论系咸蛋肉饼定系章鱼肉饼,佢地都做得好不错,蒸到肉质松软,而北菇蒸鸡同凤爪排骨都蒸得好入味,送饭真的是一流。阿华田奶茶 呢个一直想试,但次次经过都卖哂。 今次竟然比我买到,初初以为因为加左华田会好甜好甜,但饮落去我觉得好得意,唔会太甜之余,仲有好多层口感系个口度,一饮第一啖你会觉得饮紧华田,吞左落去就会feel到少少奶茶味~so funny香芋包 买多左个香芋包试下,因为一直都只系食饭多,未试过包。个包睇落以为会超甜,但食落又岩岩好wo~热食口感最正,下次试埋其他~

咸蛋肉饼+北菇蒸鸡 章鱼肉饼+凤爪排骨

阿华田奶茶