最近好钟意食泰国菜,周围去揾一啲泰国餐厅试,呢间泰国菜有2人、4人或者6人套餐。我哋两个人叫咗个二人餐$298,🐽曼谷嘅火山排骨真系爆好味!佢嘅烧烤口感好正,肉质嫩滑多汁,配上微微咸香嘅烧烤酱汁,真系令人回味无穷。每一口食落肚,都可以感受到肉质入味,口感好滋好味!但系要注意呢个有少少辣如果唔食得辣嘅记得同佢讲要走辣🌜招牌月亮虾饼🦐呢个招牌菜真系名不虚传!月亮虾饼外脆内软,炸得金黄酥脆,虾肉鲜甜弹牙,配上酸甜嘅蘸酱,绝对系一个完美嘅开胃小食!鲜虾炒金边粉🍤鲜虾炒金边粉绝对系试到泰国餐厅嘅真功夫!金边粉爽滑弹牙,炒得恰到好处,而且佢哋加咗大量新鲜嘅虾肉,令味道更加鲜美。加入咗泰式辣椒酱,带点微辣嘅风味,真系令人回味无穷甜品拼盘🍨套餐仲有拼盘,入面有好多款泰国嘅甜品,包括椰汁🥥糕球、芒果🥭果涷、同班兰糕等。每一款都非常精致美味,甜而不腻。特别系芒果果涷,食到淡淡嘅芒果香味。今次嘅泰国菜餐厅真系带俾我一个非常愉快嘅用餐体验。火山排骨、月亮虾饼同鲜虾炒金边粉都系我强烈推荐嘅菜式,特别系佢哋嘅口味正宗,令我彷佛身处于泰国嘅街头小食摊。如果你钟意甜品嘅话,一定要试下佢哋嘅甜品拼盘,绝对会令你回味无穷

我哋两个人叫咗个二人餐$298,

🌜招牌月亮虾饼🦐

鲜虾炒金边粉🍤

甜品拼盘🍨

今次嘅泰国菜餐厅真系带俾我一个非常愉快嘅用餐体验。火山排骨、月亮虾饼同鲜虾炒金边粉都系我强烈推荐嘅菜式,特别系佢哋嘅口味正宗,令我彷佛身处于泰国嘅街头小食摊。如果你钟意甜品嘅话,一定要试下佢哋嘅甜品拼盘,绝对会令你回味无穷!