1K
2016-11-29 1886 浏览
因为无得订位关系,南小馆响我个waiting list度好耐,难得今次老公可以去攞位,几大都要老点佢去排下队,点知星期六6点几去到只需等10分钟,咁我谂下次我都会再翻兜糖醋排骨排骨腌得入味,但唔会太醋酸,入口骨肉分离,呢个餐前小食几唔错招牌生煎包虽然外表好似煎㶶咗咁,但食落一d都唔觉,仲好香脆可口;而里面好多汤汁,肉又够嫩,必食之选鲜肉小笼包一笼有5只水准参差,其中两只无穿但无汤,好彩皮薄肉嫩搭够松子鱼呢个好味又抵食,卖相又靓,又唔系周围有得食。鱼皮炸得好香脆,鱼肉一d都唔鞋,汁唔太酸好开胃,但建议4人以上先好叫,因为鱼SIZE都唔细架,值得推介咸肉菜炒饭味道偏淡,但我钟意佢饭炒得干身同多菜,同埋当日既𩠌大多浓味,食番一味淡身嚟中和返后记:3个人每人二几蚊都唔驶,超抵食!要挑剔系呢度无得订位,好彩六点几到等咗几分钟啫。

鲜肉小笼包
一笼有5只水准参差,其中两只无穿但无汤,好彩皮薄肉嫩搭够