2019-09-14
滚喜火锅专门店话说旺角女人街有一间火锅鸡煲,早去到唔会太多人,唔太当眼,就入左去试下,套餐有几个唔同价钱选择,最贵既可以任食桶蚝同高级安格斯牛肉,我拣左安格斯牛肉餐,先嚟鸡煲,点左小辣,味道好香,汁料唔算太油,辣味都几有层次,鸡肉鲜嫩,系有心机制作,绝对系一个唔错既鸡煲选择,麻而不辣,唔会太霸道,鸡肉有咬口又入味,我相信应该系预先泡过油,加了芫茜和甜甜紫洋葱,香气朴鼻,味道冇得顶。这里的食物很多都是用件数来点,自己填纸仔落单,食多少点多少,咁样就不会浪费食物喇。先介绍安格斯牛肉,好香牛肉味,又唔会好肥,佢个menu有建议最佳食用时间系渌8至10秒,正,系好味既!推介要试嘅系牛舌,薄薄一片,一D都唔难咬,我觉得比安格斯牛更加好味!而西班牙黑豚肉,薄薄的黑豚肉,油脂不算多,但好有猪肉味,比想像中更好。炸响铃,自家制的响铃,应该系新鲜炸起,非常香脆,好好味。而呢个,咸蛋黄炸鱼皮也是自家出品,甘香松脆,咸蛋黄香与鱼皮的鱼油香气互相辉映,惹味可口。食完鸡煲加汤打边炉,配料一样多,而且质素唔差,特别系超甜粟米,真系超甜,又爽口,我食左好多件!而自助飮品柜内-有啤酒、汽水丶绿茶和凉粉爽及自家制的竹䉀
食完鸡煲加汤打边炉,配料一样多,而且质素唔差,特别系超甜粟米,真系超甜,又爽口,我食左好多件!而自助飮品柜内-有啤酒、汽水丶绿茶和凉粉爽及自家制的竹䉀水等饮料。
最后,值得赞一赞员工服务,有礼、有笑容,今时今日唔系每一间火锅店都做到咁既水准,希望佢地可以保持住呢种服务态度!