2023-02-21 1451 浏览
红白砖墙热狗店vs edan ,我㨂咗热狗😂 (阖家辣场景)坐得系街边食饭,如果要求一流的服务,咁你真系错爱啦,旧区小店只有老街坊的亲切,刚刚好的招呼,自在得嚟足够快食完一碟颓饭… 「呀妹,第一次嚟呀? 紧系食炸比啦!」黑椒炸髀唔该「送多碗汤比你」五分钟唔驶,两碟饭送到嚟,碟边仲有滴汁,平实而不做造。 炸髀皮脆而多汁,调味刚好,如果你觉得我讲鸡有鸡味系废话,恭喜你,你好幸福,未食过只有松肉粉味嘅鸡😂 黑椒汁够辣但唔会太咸,如果再多啲汁就完美了萤光汁杂扒饭嘅重点不在于条肠有几juicy,块扒会唔会入口即溶,而系啲汁够唔够「萤光」,阵味够唔够old school… 放落口就好似去返十年前一路食住运动会盒饭一路叫紧加油咁。以前嘅颓饭随住社会进步变得稀有,有时想怀免下过去都要靠运食到一半老板娘离远好保守哋问「岩唔岩食呀?」我笑而不语一嚟挂住食唔想讲嘢,二嚟欣赏佢有沟通之余唔会过分热情临走前老板娘又话「你连骨都食埋呀?」食髀唔食软骨不如食鸡扒😂相信,我嘅行动已经比咗答案大家
红白砖墙热狗店vs edan ,我㨂咗热狗😂
(阖家辣场景)

「呀妹,第一次嚟呀? 紧系食炸比啦!」
黑椒炸髀唔该
「送多碗汤比你」

食到一半老板娘离远好保守哋问「岩唔岩食呀?」

我笑而不语

一嚟挂住食唔想讲嘢,二嚟欣赏佢有沟通之余唔会过分热情

临走前老板娘又话「你连骨都食埋呀?」
食髀唔食软骨不如食鸡扒😂

相信,我嘅行动已经比咗答案大家
黑椒生炸髀饭
萤光汁杂扒饭