2021-08-12
土瓜湾其实都有几间车仔面店,要拣最喜欢的话,极滋美食阶一定系我首位,这间车仔面𩠌的选择极多,价钱方面亦都非常经济实惠,真正的抵食夹大件。酱汁的选择也不少,当中沙嗲汁、蒜茸辣椒汁同麻辣汁最推介,麻辣汁更加系我的至爱,我觉得好食过其他米线舖既麻辣汤底,唔太抢喉,辣度刚刚好,唔会话辣到食得好辛苦个只,非常适合我这些又喜欢食辣,但又唔食得太辣既人士。必食𩠌推介牛根腩 – 好多牛根,煮到好淋,好好食。福建炸醋骨 – 平时车仔面档好少有呢款𩠌,好有特色,而呢个亦煮到即使淋左汤入去都仲系食到有点点脆口感,劲推介。猪大肠 – 都系必叫既𩠌之一,卤到好入味。酸斋 – 酸度刚刚好,系本人必食之选。炸烧卖 – 这个系会另上,唔会放入汤里,可以当作一碟小食。龙虾沙拉丸 – 唔知点解佢地既龙虾沙拉丸特别好食,唔知边到入货既呢。黑椒鸡扒 – 好大件,好饱肚。其他既𩠌都非常唔错,每次拣𩠌都有选择困难症,但面食类就必选米线,食咁多次都未试失手,D姐姐煮米线既功力一流。3𩠌1面的话饮品要另外加钱,选4𩠌1面最著数,因为包埋饮品,大家去到睇下边个Choice适合自己啦。平民食堂,唔好期待个环境会有几干净,又或者有几好坐,
必食𩠌推介
牛根腩 – 好多牛根,煮到好淋,好好食。
猪大肠 – 都系必叫既𩠌之一,卤到好入味。
酸斋 – 酸度刚刚好,系本人必食之选。
炸烧卖 – 这个系会另上,唔会放入汤里,可以当作一碟小食。
黑椒鸡扒 – 好大件,好饱肚。
平民食堂,唔好期待个环境会有几干净,又或者有几好坐,同有几优良既服务态度,唔太差,d食物质素又唔错已经值得推介。