餐厅: 宜家家居餐廳及咖啡室
资讯:

2018-01-03 356 浏览
宜家家私相信唔会未食过挂?系大学既时候无咩钱,拍拖想食好d,有时都会拣去宜家家私餐厅,因为佢既价钱够亲民,而且味道几好,食饱仲可去隔离既陈列室睇家私,坐下谈下心,幻想下第时屋企既摆设!到大个左,揾到少少钱,都仲系会番黎食,除左好味,仲多左一份回忆。今日,同friend子一齐,黎到九龙湾megabox既宜家家私,食个下午茶,消磨下时间。我地黎既时间尚早,轻易找到位置坐下,然后马上去拎野食。来过既都知,好似去饭堂咁,推架手推车,想要咩食物就同店员讲,先后一次过去卖单。我们三人唔想食太饱,只系点左三样小食。瑞典肉丸无食过呢度既肉丸,唔好话自己黎过宜家家居。瑞典肉丸可以话系宜家家居既招牌,肉丸外面煎香,食落口感软腍,充满肉味,配上秘制酱汁,一个人食十五粒都得呀!亦可以点果酱,酸甜开胃,薯泥大大球,增加饱肚感。小食拼盘小食拼盘就唔系好大惊喜,都系d快餐食物,但系系好食既。肠仔爽口弹牙带点甜味,薯角摆得耐左少少,有点干身,鸡翼煎得好香,肉质嫩滑,配点粟米减低油腻感。鲜虾盘咁大盒虾都系29元,食过一次之后,每次都会点,唔好睇佢用个胶盒装住,好似无咩吸引力,食落有惊喜!冻虾肉质爽嫩,每只虾都有劲多虾籽
宜家家私相信唔会未食过挂?

系大学既时候无咩钱,

我地黎既时间尚早,轻易找到位置坐下,然后马上去拎野食。

我们三人唔想食太饱,只系点左三样小食。

瑞典肉丸

无食过呢度既肉丸,唔好话自己黎过宜家家居。
亦可以点果酱,酸甜开胃,薯泥大大球,增加饱肚感。

鲜虾盘
冻虾盘
冻虾肉质爽嫩,每只虾都有劲多虾籽!一次过食晒呀妈同呀仔,系有d残忍,不过好好味,但虾籽有d腥味,如果唔受得就唔好食虾籽喇。
佢个酱又系另一个亮点,酸酸甜甜,十分醒胃,加上几滴柠檬汁,感觉好清新,鲜味十足呀!

宜家家居定时定后都会转下餐牌,可以试下新野,但系肉丸同虾就必点呀!
2017-12-09
冻虾盘