2018-11-12
琴晚本身系想去登打士街扫街做dinner的,但由于真系太挤拥嘅关系,突然想揾间餐厅正正式式咁食正餐,然而行左入通菜街见到呢间新开嘅平民扒房又有蚝食,满足晒foodpigss🐷🐷三个愿望:平、有扒&蚝食、仲可以坐低慢慢享受店员话而加新开张,会不断地更新menu而呢页系普通版👇🏻呢页同上面嘅分别就系SET会多左三样丰盛嘅前菜,然而可称作平民中嘅豪华版👇🏻🐷🐷就选择左喺平民餐厅食豪DD!鲜海胆捞冷乌冬:食落系Q弹嘅乌冬配酸酸地嘅冷面汁,加埋底下好fresh嘅青瓜丝,十分开胃,配上海胆同鱼子,可谓锦上添花甜酸胡麻酱冷蕃茄:好新㯋嘅前菜,又系青瓜丝作伴,而主角系一整个蕃茄,喺又冰又脆嘅外表,系焦糖带出嘅甜加胡麻酱,味道同口感都好有层次精选生蚝系来自南非,店员仲好好人咁教我利用叉嘅弧度打横用力由下而上完整连带子刮晒成只生蚝出来,而味道系鲜甜,唔腥白汁蘑菇芝士焗蚝,岩晒唔食生嘅朋友,有芝士同白汁味而又不会掩盖蚝嘅鲜味餐汤系菌汤同蕃茄薯仔汤,足料主菜就分别食左自家葱油汁@香煎鸡扒($168)加蒜香意粉&秘制洋葱汁@俊男牛扒($188)加白饭。餐厅会将两块热石板摆埋一齐上枱,当中嘅每种扒各自有两块,si
店员话而加新开张,会不断地更新menu
而呢页系普通版👇🏻
🐷🐷就选择左喺平民餐厅食豪DD!
鲜海胆捞冷乌冬:
甜酸胡麻酱冷蕃茄:
餐汤系菌汤同蕃茄薯仔汤,足料
主菜就分别食左自家葱油汁@香煎鸡扒($168)加蒜香意粉&秘制洋葱汁@俊男牛扒($188)加白饭。餐厅会将两块热石板摆埋一齐上枱,当中嘅每种扒各自有两块,size都唔细的,肉质亦嫰滑
饮料就系跟餐会有优惠,价钱合理👇🏻
杂莓乳酸特饮(跟餐+$10)&石榴乳酸特饮(跟餐+$10),味道唔系话好重,但就够汽,喺食完扒嘅情况下饮就最好不过