2023-10-31 4923 浏览
韩日烧平日午市攻略~~前身明将,可以试下传说中的明将寿司🤣寿司加韩烧正~~适合选择困难症的本人👍🏻开11am 午市可食到5:50~~入座时间12:21 已经冇哂回转寿司带旁的位啦~哭哭所以我估要12:00或前到先有果啲位一系就等头围用膳完毕 1245-1300后入座先有吧!出面有十几款酱料~~饮品有五花茶、柠水、无糖冻奶茶、无糖热豆浆、柑桔特饮~~ 推五花茶(因为食热气野嘛!)同无糖冻奶茶 几有茶味甜品有豆腐花、雪糕、木瓜雪耳糖水、大菜糕、凉瓜等 ~~豆腐花几滑 ok 木瓜雪耳下火啊!烧肉有猪五花、鸡翼、鹅肠、鸡肾、肥牛等丸有鱼腐、贡丸、芝士肠、厨师肠、红肠、八爪鱼饼、mochi丸 冇乜点食丸~~鱼腐ok!蔬菜有~翠玉瓜、茄子,秀珍菇、洋葱、蕃茄等熟食都有烧卖,鱼蛋、春卷、咖哩角、炸薯角前菜有六式韩式前菜!泡菜、豆芽、青瓜、萝卜、海带等~ 开胃、去腻一流!沙律有水果沙律、沙律🥗菜配芝麻酱同橙寿司好多款呀~推虾寿司🍣同三文鱼腩寿司~烧一烧风味更佳👻睇个人喜好啦~个人觉得 最佳的食法就系:烧猪五花/鸡翼 再用猪油/鸡油 爆香啲 洋葱、翠玉瓜同茄子 烧五花腩时可以适量加啲出面拎到既芫茜🌿 姜
韩日烧平日午市攻略~~
前身明将,可以试下传说中的明将寿司🤣
寿司加韩烧正~~适合选择困难症的本人👍🏻
开11am 午市可食到5:50~~
入座时间12:21 已经冇哂回转寿司带旁的位啦~哭哭
所以我估要12:00或前到先有果啲位
一系就等头围用膳完毕 1245-1300后入座先有吧!
出面有十几款酱料~~
烧肉有猪五花、鸡翼、鹅肠、鸡肾、肥牛等
蔬菜有~翠玉瓜、茄子,秀珍菇、洋葱、蕃茄等
熟食都有烧卖,鱼蛋、春卷、咖哩角、炸薯角
沙律有水果沙律、沙律🥗菜配芝麻酱同橙
个人觉得 最佳的食法就系:烧猪五花/鸡翼 再用猪油/鸡油 爆香啲 洋葱、翠玉瓜同茄子 烧五花腩时可以适量加啲出面拎到既芫茜🌿 姜蓉 蒜蓉 加啲台面上的七味粉同孜然粉~风味更佳👻
烧好的五花腩用生菜包 泡菜 豆芽 好似生菜包咁食 豪华!轻盈而唔肥腻yummy!
注意⚠️返个炉火喉可以调教喔 太㶶就唔好食啦
!小心啲鸡翼太厚身未熟透 用铁筷子吉一吉先易熟啲!
张牛油纸太㶶就可以请员工帮手换~ 旁边有牛油纸可自己舖😂所以冇收加1啦
收碟都几密喔 仲会主动问你洗唔洗换纸 服务算几好
$93/人 免收加1 有齐韩烧+寿司 有得玩 有得食2小时!一字曰:抵!法官大人,我冇补充啦😹 食到撑~ 晚餐都唔洗食 😂😇
希望有:粟米、菠萝、南瓜、蕃薯啦(蔬菜🥬控一名)
下次想试的菜式:韮菜豆芽炒猪腩肉 洋葱蕃茄炒鸡翼 🤣 烧烧卖 橙皮烧五花腩🍊蒜蓉焗金菇 饭汉堡! 下次去最好自备 酒精湿纸巾 纸巾 抹抹啲餐具 冇锡纸兜同大剪刀
都唔知好定唔好 有纸兜 选择 用黎盛生野 炸野之类 唔环保 但可能因为之前疫情关系 所以卫生啲
2023-10-30
  • 甜品