2022-10-26 98 浏览
平时都好少去黄大仙,今日咁岩经过,唔知有咩好食,所以是旦揾左间门面几靓仔既小菜馆试试佢。入到去都几多人,但座位都算阔落,唔算太逼夹🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹黄鳝煲仔饭 $98佢系原煲咁上既,热㷫㷫,香喷喷,出到黎仲比想像中大份。黄鳝肉切晒丝,同埋都腌得入味,完全融入左系饭入面。饭底都好惹味,好香口,亦都煮得太耐搞到好干硬,米粒粒分明,好食!🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹金蒜蜜椒薯角牛柳粒$76薯角非常出色比牛柳粒仲吸引。每个薯角嘅表面都占满蜜糖同黑椒碎,仲有有少少拉丝,超级香甜可口。牛柳粒切到四四方方,岩岩好一啖一粒。完全唔系韧。🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹金勾虾干啫啫芥兰煲$80平时唔钟意食菜,都觉得好食。芥兰炒得清脆鲜甜有镬气,道菜加咗鱼香肉碎加埋虾干,真系劲惹味,有佢真系可以食多两碗饭。🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹总结︰估唔到屋邨既小菜馆都可以做到咁既水准,真系好有惊喜。下次同屋企人行开依头,可以带埋佢地黎试下,平民既价钱,但水准已经可以媲美大酒楼。❤️💛❤️💛❤️💛❤️💛❤️💛❤️

黄鳝煲仔饭

黄鳝煲仔饭 $98