2021-06-27
1908 浏览
石烧烤肉流行了一段时间依然好受欢迎。同事介绍喺旺角「坚石烧」 都是性价比好高嘅石板烧专门店。讲起都想食,放咗工约齐饭脚去开餐。石烧好处系唔使成晚都对住个炉,但又有烧烤嘅风味~拣了日本A4 和牛 (200g), 油花分布均匀, 纹理清晰, 也有十数块, 放上超高温嘅热石, 逼出油份, 吱吱声响 ,每边烧数秒便闻到诱人的肉香~~ 肉质够嫩滑,入口即溶。记得要添加自助沙律吧(+$18), 便可以享用饮品,沙律,汤,饭,意粉和甜品, 唔怕唔够饱。 虽然系任添不过味道唔差㖞。 好像雪浓汤, 放了白萝卜和不少肉类, 清甜美味。热饮咖啡机有柑桔绿茶, 酸酸甜甜正好解腻。热美禄正常好饮!蒜蓉牛油意粉出奇地好味, 有蒜蓉香又唔会太油。沙律预先用密封瓶雪藏,干净卫生。 随个人喜好 可加上芝麻酱汁或和风沙律汁, 美味又健康!韩式厚切鳗鱼石锅饭$98好香烧汁嘅味道, 但感觉鳗鱼并非特别厚切~ 热辣辣嘅锅饭伴匀各种蔬菜 味道唔错。焗酿大啡菇好juicy 的大啡菇, 酿入嘅馅料都系菇类, 亦放上芝士浓香惹味!白汁芝士青口虽然只有两只青口 ,香浓白汁还有薯蓉, 丰富美味~最后少不了的甜品-- 海盐雪糕, 焙茶雪糕。
讲起都想食,放咗工约齐饭脚去开餐。
石烧好处系唔使成晚都对住个炉,但又有烧烤嘅风味~
热饮咖啡机有柑桔绿茶, 酸酸甜甜正好解腻。
热美禄正常好饮!
蒜蓉牛油意粉出奇地好味, 有蒜蓉香又唔会太油。
韩式厚切鳗鱼石锅饭$98
焗酿大啡菇
白汁芝士青口
虽然只有两只青口 ,香浓白汁还有薯蓉, 丰富美味~
最后少不了的甜品-- 海盐雪糕, 焙茶雪糕。
这款香港制造的雪糕 ,味道唔错, 特别喜欢海盐口味, 甜中带咸。
还有很多午市,下午茶优惠, 仲有买一送一, 绝对抵食! 店员有礼反应够快, 只是地板有啲跣, 佩服捧著超高温热石也行走自如。