2021-11-30 92 浏览
今日早左收工,即约朋友去旺角闲逛,逛到倦又到揾食时间,见到#苏杭冰室,装修得精致又干净,餐牌见佢食物款式都多,有煲仔面、咖喱套餐、招牌葱花滑蛋饭、沙律、西式扒餐,仲有Pancake,样样都好想食😊😚。🦐草虾凯撒沙律🥗,材料有鲜爽虾仁、脆烟肉同新鲜的沙律菜,是个开胃清新的前菜。 🫕羊扒餐包汤, 内有甘旬、薏米。🐏碳烤羊扒,叫点了7成熟,面层烧得焦香,羊so味唔会太重,切开见内里有嫩红的肉肉,食落肉香又juicy, 配菜有健康的红黄椒、脆肉瓜、秋葵同蘑菇,仲有热辣辣嘅薯条🍟,质素唔错啊!🥘自家制京葱牛肉煲仔面, 上枱热辣辣煲还在标烟,牛肉好软淋,汤香又浓味,面质刚刚好唔会过淋仲好挂汁。葱花滑蛋双并饭,并了叉烧同虾仁,虾煎得熟度刚好,很鲜嫩弹牙,叉烧正常发挥,个蛋咬落去软滑的感觉,整体都几好食😋。饮品要了我至爱的冻柠茶,老友就点了充满水果的水果茶,佢说好饮又解腻😊。
样样都好想食😊😚。

🫕羊扒餐包汤, 内有甘旬、薏米。

2021-11-30